Nedávno jsem byl v Itálii. S kolegy chodíváme po zkončeném měření zpravidla na jednu pizu. Ale tentokrát měli v "naší" lepší vesnické hospodě volné pondělí, tedy neroztápěli pec. Proto jsme si museli vybrat nějakou nepizu.
Vybral jsem si jakési nudle (vznešeně pásta) a byl jsem mile překvapen. Protože vládnu poměrně dobrou analytickou chutí, okoukal jsem jazykem recept a dnes odzkoušel, zda jsem se trefil. Patrně ano. Takže kradený recept dávám k dobru:
Na dva lidi cca 250g nudlí. Takové ty placaté, cca 1 cm široké a 10 cm dlouhé. Já použil Zátkovy, neb tvrdé v mé sámošce neměli.
Špek - nešetřit, nejméne 10 dkg. Mrkev - asi tak 3 velké, na gramy to neumím odhadnout. Smetana. Množství asi jednen kelímek. To je vše,
Špek nakrájíme na malé kousky, dáme do většího kastrolu a vysmažíme na tuk a křupavé škvarečky. Na vymažený špek nasypeme na jemno nastrouhanou mrkev a restujeme. Když mekev změkne, zalijeme smetanou a lehce osolíme. Do kastrolu přendáme mezi tím uvařené nudle, zamícháme a necháme dojít pár minut mimo plotnu (v troubě či pod pokličkou).
To je vše.
Má to základní chuť špeku zjermněného ostatními ingrediencemi. Doporučuji k tomu nějaký zeleninový salát.
Komentáře
Tak jo. Zkusíme.
Bez bazalky?
Jo, bez bazalky. Bez jakéhokoli koření. Proto mě to tak zaujalo.
Celou dobu, co jsem to vařil (naštěstí to jde rychle) jsem vzpomínal na Felixe Holzmana a jeho "U nudle!"
Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.