a neb jak se postaru říkalo "Oznamujeme láskám vašim", že přestávám reagovat na to, co na signálech píše babča helča.

Není to proto, že bych se na ní naštval, není to proto, že by mi nebyla už tak milá, že bych si jí přestal vážit. Má mnoho dobrých vlastností, takže mám proč si jí vážit a mít rád i kromě toho, co vyplývá z její esence a jak máme za povinnost vážit si a milovat každého člověka jako člověka a jako obraz Boží.

Důvodem k tomu je, že už nemůžu, že jsem úplně vyčerpanej, že nestíhám systematicky vyvracet to, co ona na signálech ve na svém blogu i v diskusích mylně uvádí a často prezentuje jako součást katolické věrouky a katolický pohled na problematiku.

Tož tak.

Ale proč píšu tenhle vysvětlující příspěvek, o kterém jsem si jist, že jej bude (podle mého názoru neoprávněně) babča považovat za akt nepřátelský a (podle mého názoru oprávněně, leč nevyhnutelně) zraňující? Protože se tu - částečně mou vinou - vyvinula nepřijemná situace, že když nějaký prezentovaný názor nenapadnu  a neuvedu na pravou míru, tak je to známka jeho oprávněnosti, známka mého souhlasu. Upozornil mě na to Papo a vyčetl mi to (že jsem na cosi nereagoval a tím uvedl ostatní v omyl).

Tedy opakuji: To, že na něco nereaguji a neuvádím to na pravou míru, to ode dneška  vůbec neznamená, že s tím souhlasím. 

Prostě rčení "kdo mlčí, ten souhlasí" už na mě nevztahujte.

A protože na signálech nejde zaškrtnout "to se mi nelíbí", budu k vyjádření obecného nesouhlasu občas používat místo něj nekomentovaný odkaz na tento příspěvek.

Děkuji předem všem svým příznivcům i odpůrcům za pochopení.