Diskuse a reakce pod některými blogy se vine v klasickém duchu. Někdo napíše popově-křesťanský článek s popvě-křesťansakou tématikou a popově-křesťanským jazykem. Pod článkem zaprotestuje pár známých firem, které jsou okřiknuty a 50 lidí zaškrtne "mně se to líbí".

Nechci tu rozebírat obsah pojmů "popově-křesťanský" ani "známá firma", protože se na situaci snažím tentokrát podívat z hlediska sociologického a k tomu přesnou definici nepotřebuji Ale napadlo mě, co kdyby se na signály přihlásil Antikrist. Ne nějaký blbeček, ale opravdový Antikrist (ostatně i Antikrist musí nějak začít jako mladý člověk). Založil by si blog a napsal pár příspěvků.

A teď přijde ta otázka: Jak by dopadly ty příspěvky? Nepřijde vám, že by zaprotestovalo pár známých firem, které by byly okřiknuty, a 50 lidí by zaškrtlo "mně se to líbí"?

Ona to není vlastně ani otázka - pokud by to byl opravdu Antikrist, tak by to takhle dopadnout muselo. Antikrist na signálech by nebyl nenávistný tradicionalista se smajlíkem místo xichtu, s dvěma přáteli, jehož profil maže team na jedné vlně se střední dobou dovolenosti 3 měsíce, ale hezký mladík či dcérka (abych nebyl mužský šovinista), registrovaný, s mnoha přáteli a hlásil by se přes Facebook.

 

PS pro logiky-analfabety:

To, že jsem napsal, že každý X musí mít vlastnost A, vůbec neznamená, že když má někdo vlastnost A, tak je X. A to nezávisle na tom, jaký na to máte názor.