Na úvodní stránce svítí reklama - buď jedním z třiadvaceti tisíc.

Tak jsem si kliknul na společenství Praha. Tam je přes 2000 členů. A tak namátkou klikal na lidi, kolikrát se přihlásili a kdy naposled. Kliknul jsem na několik desítek.

 Výsledný dojem - tak jeden z deseti tu byl za poslední rok alespoň jednou. Tak jeden z dvaceti signály pravidelně sleduje.

Kdyby "na jedné vlně" zveřejnili statistiku, kolik lidí se přihlásilo za poslední měsíc alespoň jednou (to je takové moje kritérium, kolik nás je), odhaduji to tak na jedenu tisícovku.

Což je dobré a já bych to za neúspěch nepovažoval.

Proč o tom mluvím - před nedávnem jsem hovořil s biskupem Radkovským a řeč přišla i na signály. Překvapil mě tím, že vážně tvrdil, že signály působí na 20.000 mladých (církevníků). Kdyžý jsem mu sdělil svůj odhad, že považuji počet signálníků za někde kolem tisícovky, byl velmi překvapen (a myslím, že se sice nechtěl hádat, ale stejně tomu neuvěřil).

Takže co se týče působení signálů na mládež, buď se mýlím já (což považuji za blbé), nebo pan biskup Radkovský, kterého v tomto smyslu považuji ještě za nejinformovanějšího v ČBK. A to bych považoval za ještě blbější.