reakce na http://www.novinky.cz/domaci/246800-senator-pobouril-kolegy-citaci-z-antisemitskych-protokolu-sionskych-mudrcu.html

Senátor při svém odsuzování konkrétního nákona citoval z Protokolů. Za to je odsuzován.

Z článku:

ve svém projevu citoval z Protokolů sionských mudrců, antisemitského podvrženého dokumentu. Doubrava použil text, když kritizoval vládní návrh na zvýšení daně z přidané hodnoty, a označil ho zajímavé čtení.

Protokoly sionských mudrců, někdy také zvané Sionské protokoly, popisují údajné plány Židů na dosažení světovlády. Podle většiny evropských a amerických historiků jde o podvrh, který sestavila ruská tajná policie za vlády cara Mikuláše II., aby obvinila Židy z tehdejších politických i společenských problémů Ruska.

Chápu to tak, že pan senátor našel v návrhu zákona něco, co odpovídá radám v tzv. Protokolech.

Protokoly jsem nečetl. Ale předpokládám, že je to hnusné čtení. Obsahují patrně nšco, při čem se slušným lidem, při představě, že by se to mělo realizovat, zvedá žaludek. Nemám žádný důvod se domnívat, že většina historiků se mýlí. Považuji tedy Protokoly za podvrh carské tajné policie sloužící k očenění Židů. Nicméně, když carská policie nějakou myšlenku do Protokolů včlenila, považuji to za dostatečnou diskreditaci TÉ MYŠLENKY. Přece by do očerňujícího pamfletu nenapsali něco správného, žádoucího, pozitivního.

Pan senátor prý řekl "Před časem se mi dostalo do rukou takové zajímavé čtení - nazvané Sionské protokoly,", za to byl kritizován.

Kdyby řekl "Před časem se mi dostalo do rukou takové zajímavé čtení - pamflet carské tajné policie nazvaný Sionské protokoly," diskreditoval by tím myšlenku obsaženou paralelně  v projednávaném zákoně i Protokolech ještě účinněji, a ještě by to bylo podle mého názoru zcela košer a nikdo by mu nemohl nic vytknout.