http://www.radiovaticana.cz/clanek.php4?id=14815

Křesťanská komunita ve městě Van na východu Turecka obdržela po dlouhém čekání autorizaci k výstavbě kostela. Jak informuje agentura Apic podle tureckého deníku Taraf, komunita, tvořená především Turky, Kurdy, ale i uprchlíky z Íránu, Afghánistánu a Ázerbájdžánu, si zažádala o stavební povolení v roce 2003. Ačkoliv ankarská vláda zrušila zákaz výstavby nových kostelů, jsou křesťanské stavby v zemi stále řídkým jevem.

A co na to Vatikán? Misto, aby projevi uznání, chystá se publikovat knihu dokumentů z tajného vatikánského archivu o genocide Arménů za 1. světové války. Každému soudnému politikovi v turecké vládě a Evropske unii vedoucí přístupová jednání je přitom jasné, že genocida Arménů nikdy nebyla, nebyla a nebyla. A pokud byla, nebyla to genocida. A pokud byla genocida, nebyla to genocida Arménů a nedělalo jí Turecko. Vždyť přece víte, co jsou to zprávy rádia Jerevan!

http://www.radiovaticana.cz/clanek.php4?id=14810

Bude publikována kniha dokumentů a nezveřejněných svědectví tajného archívu o turecké genocidě Arménů na konci první světové války.

S takovým potměšilým partnerem se ovšem nedá jednat. My do něho chlebem a on do nás kamenem. Vytahovat na světlo stín, který jsme zatlačili do kolektivního nevědomí! Fuj, to se přece nedělá. Lež a láska musí zvítězit nad pravdou a nenávistí!

Na kterou stranu se postaví kníže ministr? Už se postavil. "Ničemu by neprospělo uznat genocidu Arménů. Ale Turecko v EU, to by prospělo mnohému." (není to doslovná citace, ale je to z mého privátního, tajného, ale pro mě svrchovaně důvěryhodného zdroje).