Interrupce nezletilých bez vědomí rodičů.

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1097181328-%20%20udalosti/211411000100506/obsah/156383-od-16-na-interrupci-bez-vedomi-rodicu/

Jsem nadšeně pro! Liberalizace pravidel na zabíjení druhých má nesporné výhody. Doufám, že ti, kteří ji dnes prosazují, se nebudou divit, když přijdou ve svých sedmdesáti ke svému obvodnímu lékaři pro další dávku prášků na vysoký tlak a a uslyší:

"Počkejte, paní Nováková, ještě chvilku. Máme tu žádost vaší dcery o provadení eutanazie (na Vás, přirozeně, že ne na vaši dceru). Vaše zdravotní pojišťovna to schválila. Takže, sestro, prosím zamkněte dveře a podejte mi injekci."

Co se mého osobního přístupu k problematice týká, tak pokud to bude na návrh dětí a zdravotní pojišťovna to bude schvalovat, tak jsem pro. Pokud by to mělo být na návrh zdravotní pojišťovny a schvalovaly to děti (a pokud by neschválily, převzaly by třeba hrazení léčebných výkonů), přiznávám se, měl bych přece jen jisté pochyby, že by mohlo dojít k zneužití tohoto pokrokového přístupu.

 

PS:

Pro seniory, kteří nemají žijící děti, by se role schvalování eutanázie na návrh pojišťovny mohl ujmout například pověřený a neúplatný úředník ministerstva financí. Třeba by to byla dobrá trafika pro Kalouska.